Proč jíst hořká jídla
Hořké potraviny nejsou moc oblíbené, což je pro naše tělo velká škoda, protože tato chuť má pozitivní účinky na naše tělo. Proto bychom se měli přemluvit k jejich konzumaci co nejčastěji. Jestli zvolíte hořké potraviny nebo bylinky je celkem na vás.
Účinnost chutí na náš organismus
Každá chuť na náš organismus nějakým způsobem působí. Proto bychom tyto chutě měli neustále vyrovnávat. Víte, na co jaká chuť působí? Slaná chuť dokáže pročistit naše zažívání a také ovlivňuje činnost močového měchýře a ledvin. Sladká chuť posiluje imunitu, působí na žaludek a podporuje dýchací systém. Kyselá chuť ovlivňuje játra a žlučník. Hořká chuť má na starost činnost toho nejdůležitějšího a to srdce. To vše je tvrzení čínské medicíny.
Hořká chuť
Pojďme se na tuto nejméně oblíbenou chuť podívat trochu z blízka a třeba změníme názor. Podle starých Číňanů snižuje hořká chuť horečku, krevní tlak, odstraňuje různé otoky těla a také zácpu. Také nás dokáže zbavit kvasinek a různých toxických látek.
Také pokud budete v hubnoucím procesu, je třeba do jídelníčku častěji zařadit hořkou chuť. Tato chuť odbourává tuky a zrychluje náš metabolismus. Také dokáže v naší mysli vyvolat pocit sytosti, což při hubnutí jistě každý ocení.
Hořkost není pro každého
S hořkou chutí je třeba zacházet opatrně, to platí pro všechny. Pokud to s touto chutí přeženete, nevyhnete se zvracení. Hořkým potravinám by se měli úplně vyhnout lidé s onemocněním dýchacího ústrojí. Také pokud je váš pitný režim velice slabý, tak to s hořkostí nepřehánějte, protože ta vaše tělo odvodňuje, což může vést k dehydrataci organismu.