Tvarůžky nevoní, ale pomůžou ke zdraví!
Taky patříte k milovníkům olomouckých syrečků? Že ano, ale okolí z toho není moc nadšené? Máme pro vás jednoduchou radu. Stačí je přesvědčit o jejich prospěšnosti na vaše zdraví. Tvarůžky totiž neobsahují žádné chemické příměsi. A pokud ani tohle neohromí vaši společnost, tak jejich účinek na hubnutí určitě zabere. Kdo by nechtěl hubnout, že?
Vápník
Tvarůžky jsou pro nás velkým přírodním zdrojem velice prospěšného vápníku. Vápník je pro naše tělo velice důležitý. Je jednou z nejdůležitějších látek k tvorbě kostí a zubů, ovlivňuje srážlivost krve, kontroluje rovnováhu kyselin. Díky dodávání vápníku zabráníte možné osteoporóze a dalším závažným onemocněním kostí.
S tvarůžky ke štíhlé postavě
Tvarůžky mají velice malý obsah tuků a také sacharidů. Pokud si tedy připravíte svačinku nebo večeři z celozrnného pečiva a k tomu přidáte tvarůžky, je to jedno z nejideálnějšího dietního jídla. A hlavní výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Také můžete tvarůžky přidat do zeleninového salátu. Dodají mu novou chuť a „vůni“.
Jedna nevýhoda
Jako vše i tvarůžky mají jednu nevýhodu. A tou je obsah soli. Díky soli se obsah vápníku trochu sráží a také krevnímu tlaku to moc neprospívá. Pokud si tedy chcete na tvarůžkách pochutnat bez výčitek, je třeba soli ubrat v jiném jídle. Přeci jenom sůl konzumujeme ve velkém množství, aniž bychom si byli toho vědomi. Proto pokud to půjde, sůl vynechejte, kde se dá.
Co z nich připravit?
Pro nás asi trochu nezvyklý je způsob přípravy na sladko. Jak na to? Na kolečko tvarůžky dejte marmeládu dle vaší chuti a doplňte šlehačkou a tvarůžek je připraven ke konzumaci. Co je naopak pro nás známe, jsou tvarůžky smažené v trojobalu. Pak je možnost využití tvarůžek ve smetanových omáčkách.